Учебникарство

     Учебник за ІХ клас по История  ( I и II част )
         Издателство "Анубис", 2001г. Тестове и задачи за профилирана подготовка, зрелостни и кандидат-студентски изпити по История 


 
Издателство "Д-р Иван  Богоров", 2004г.
e-mail: 

   Научен редактор на Учебното помагало е н.с.І ст. д-р Даниел Вачков. Той е научен сътрудник в Института по История на БАН и преподавател в Националната гимназия за древни езици и култури. Специализирал е в Европейския университетски център в Нанси /Франция/.
Прави проучвания в областта на българската стопанска история след Освобождението.
 Д-р Вачков е мой съекипник от учебника за ІХ клас по История на издателство "Анубис". Автор е също на множество научни студии и статии.


Сред най-важните му публикации са тези в:

Личности на Третото българско царство, издателство "Анубис"
История на България, том ІХ  /поредица на БАН/
История на българския външен дълг 1878-1994г.
Светът и България 1900-2003г.
Енциклопедичен речник.


“История и цивилизация”, V клас, издателство “Даниела Убенова”

Този учебник, в който работих в успешно партньорство с д-р Веселина Вачкова, проф. Василка Тъпкова-Заимова и д-р Рая Заимова, не успя да се класира в тройката на конкурса. На читателите и на Времето предстои да кажат последната си дума…“История и цивилизация”, V клас, Учебна тетрадка, издателство “Даниела Убенова”

Тази Учебна тетрадка

създадох

с обич и вдъхновение.

Имам

самочувствието,

 че превъзхожда

действащите в

момента.

 Истината рано или

късно ще излезе наяве…През 2008 година в екип с д-р Веселина Вачкова, Албена Руневска и Мирослав Коев участвах в конкурс на Съвета на Европа за разработка на урок за преподаване на антидискриминация и толерантност. Нашият урок “Епохата на Йоан Асен ІІ, или как се култивира толерантността на един народ” бе класиран на трето място от 54 проекта.През 2009г. излезе помагалото „Да преподаваме антидискриминация и толерантност”, издадено от Информационния офис на Съвета на Европа, където урокът бе публикуван. 

photo.jpg - 31.51 KB


Съдържанието на сборника можете да видите в електронен вариант на адрес:
http://www.coe.bg/?itemid=3960&menu=aboutus&submenu=15